вівторок, 11 лютого 2020 р.

"Подивуй книгою"


З давніх-давен скарбницею духовного багатства, що поєднує минуле, сучасне і майбутнє, є книга. А вчасно прочитана книга – величезна удача, бо здатна змінити життя, бути кращим другом і наставником. Усі ми знаємо, що 14 лютого – День закоханих. Але є ще одна причина для позитивного настрою у цей день:
саме 14 лютого прийнято дарувати книги, і перш за все дітям. Адже не кожна дитина має вдома гарну бібліотеку, а книги дають відповіді на безліч запитань,  сіють  знання, правду, добро, любов, допомагають  розвивати в собі такі риси, як співчуття, милосердя, вміння надати допомогу тим, хто потрапив у біду...  Ці якості надають можливість  маленькій людині перетворитися з часом в Людину з великої літери.
 Ініціатором  традиції book-дарунку стала громадянка Америки  Еммі Бродмур. Одного разу  її син поцікавився,  чому в календарі відсутній день, призначений для безкорисливого дарування книжок. Завдяки дитячій цікавості  у Еммі з'явилася ідея започаткування свята, яке в даний час всі знають як Міжнародний день дарування книг. Ідею підхопили жителі різних держав, і вона досить швидко поширилася по всьому світі. Вважається, що в цей день мають об'єднатися ті, хто дарує книги і ті, хто прищеплює любов до читання. 
Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона – постійний супутник, найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях і для малечі, і для школяра, і для зрілої, досвідченої людини. Недарма в народі кажуть: "Хто багато читає, той багато знає".
 В кожного з нас вдома є книги, які ми вже прочитали і можемо поділитись ними з іншими людьми, які захоплюються читанням. Тому бібліотека для дітей запрошує своїх читачів та  їхніх батьків долучитися до  доброї справи – марафону щедрості «Подивуй книгою» та подарувати книгу бібліотеці, де її зможуть прочитати інші діти. Можливо, саме ваші книги стануть у нагоді нашим читачам, а бібліотека  урізноманітнить свій фонд. Ми завжди раді кожному вашому візиту і твердо переконані: у навчанні, роботі, дозвіллі, саморозвитку та вдосконаленні ви варті найкращого!


Немає коментарів:

Дописати коментар